iMove – how about U?

nuoria seisoo ryhmässä kentän laidalla

iMove aloitti sisäpelit vuoden 2021 alussa ja keväällä siirryttiin ulkokentille. Kesällä järjestettiin suuri 3×3-turnaus ja iMove leiri. Nämä olivat vuoden kohokohtia.  Kesällä pelattiin ympäri Turkua ja mukana oli paljon nuoria. Pelit sujuivat hyvin, mutta talvikauteen mahtui lyhyitä jaksoja, jolloin toiminta jouduttiin perumaan koronan takia. 

iMove porukassa mukana on paljon nuoria ja heille tarjotaan mielekästä tekemistä. Tämä on ollut tärkeää, etenkin pandemian aikana. Yhdessä pelaaminen on auttanut sekä iMoven työntekijöitä, että nuoria jaksamaan. 

 iMove:n ympärille on syntynyt avoin, mutta tiivis porukka. Nuoret ja työntekijät tsemppaavat toisiaan ja porukka tarjoaa tukea arkeen. 

Iloa on tuonut se, että yhdessä pystyttiin pelaamaan melkein koko vuosi. Tuttujen ja ystävien säännöllinen näkeminen on tuonut iloa. 

Kun koronarajoitusten takia jouduttiin välillä perumaan vuoroja, järjestettiin toimintaa etänä, mm. Instalivessä. Pelit aloitettiin kuitenkin heti kun mahdollista maskien kanssa ja rajoitetulla pelaajamäärällä. 

 

iMove-toimintaa järjestetään Turun eri alueilla 13-20-vuotiaille nuorille. Toimintaa ohjaavat koulutetut ohjaajat. Tavoitteena on saada eri taustoista tulevat nuoret mukaan mielekkääseen tekemiseen liikunnallisuuden kautta. 

Toimintaa toteutetaan liikunnallisina peleinä, tapahtumina ja leireinä. Osalle nuorista iMove tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla ohjaajana toimimista. Toiminta on osallistujille maksutonta.