Vapaaehtoiset ja nuoret aikuiset

poika vilkuttaa kameralle yläilmoissa

 

Vaikka viime vuosi oli muutoksia, haasteita, yllätyksiä ja monia muita muuttujia täynnä, NMKY:n toiminnassa oli edelleen ainakin yksi tekijä, joka on ja pysyy. Tämä tekijä on NMKY:n vapaaehtoiset, jotka ovat avaintekijä suureen osaan NMKY:n toiminnasta. Vapaaehtoiset mahdollistivat viime kesänäkin monta upeaa leiriä Harvassa. Vielä ohjaajakoulutusten jälkeenkin osa nuorista haluaa olla mukana NMKY:n toiminnassa, ns. nuorina aikuisina. Nuorten motivaatio toiminnassa pysymiseen ja sen järjestämiseen on upeaa ja se kuvastaa juuri sitä parhainta ”namikahenkeä”, joka syntyy ikimuistoisista hetkistä ja upeista ihmisistä, ja jota ei lannista edes pandemian luomat haasteet. Nuoret aikuiset kokoontuvat n. kerran kuussa ”Aikuisten kahveille” joista löytyy tietoa NMKY:n verkkosivuilta.

 

Vapaaehtoisten ja nuorten aikuisten toiminta on kaikille yli 15-vuotiaille tarkoitettua yhteistoimintaa. Turun NMKY:n ohjaajakoulutukset suorittaneille tämä tarjoaa hyvän mahdollisuuden olla edelleen mukana toiminnassa. 

Noin kerran kuussa kokoonnutaan Sohvaan tai Aikuisten kahveille. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään leiritoimintaa ja osallistutaan NMKY:n muuhun toimintaan – osallistujina, kouluttajina tai suunnittelijoina.