Sohvalla on tilaa

Nuorten avoin toiminta, nuorten illat eli Sohva on nuorten olohuone, johon saa tulla kuka vain hengailemaan ja kertomaan kivoja juttuja. Sohva-iltoja pidetään nuorisotila Bunkkerissa joka toinen torstai. Tarjolla on myös jotain pientä syötävää, hyviä tyyppejä ja hassuja ja hölmöjä juttuja. Uusia tyyppejä toivotaan aina mukaan!

Nuoria ihmisiä istuu sohvallaOn torstai-ilta, paikalle Bunkkeriin ovat saapuneet Esmeralda, Bruno, Samppa, Martta, Vuokko, Matias, Emilia, Adonika, Niilo ja Herman. 

Esmeralda – mä oon päätynyt Sohvaan kaverin kautta. Kaveri on namikan toiminnassa mukana, myös itse olen ohjaajakoulutuksessa.

Bruno – mä tulin Namikan riparille oikeastaan perheen kautta, jatkoin ohjaajakoulutukseen, sen kautta sain kuulla Sohvasta ja olen osallistunut mukaan.

Samppa – mä olin viime kesänä riparilla, jonka jälkeen aloittanut ohjaajakoulutuksen. Olin Pansion koululla ohjaamassa syyslomatoimintaa Namikan kautta, siellä Siru käski osallistua myös Sohvaan.

 

Mikä Sohva oikeastaan on, miksi?

Sohva on sen takia olemassa, että sinne voi tulla hengailemaan joka toinen torstai.

Sohvassa hengaillaan, jutellaan ja tullaan näkemään kavereita.

Sohvassa yleensä käy namikalta tuttuja. Sellaisia, jotka ovat käyneet jo koulutukset ja sellaisia, jotka ovat vielä koulutuksissa mukana. Kyllä joka Sohvasta löytyy porukkaa joka koulutusryhmästä.

 

Mitä mieltä läsnäolijat ovat Turun NMKY:sta, mikä on parasta? Haluaisitteko jotain lisää?

Parasta on rento meininki, täällä on samanhenkistä porukkaa, jotka ovat valmiita heittäytymään moneen mukaan. 

Namikalla on sellaista porukkaa, jotka haluavat olla siellä. Erilaisia ihmisiä, mutta kaikilla on jotain samoja mielenkiinnon kohteita.

Sellaista toimintaa olisi kiva saada lisää, joka olisi ohjaajakoulutuksen ulkopuolella olevaa koulutusta esim. melontakoulutuksia tai kiipeilykoulutuksia. Sinne voisi tulla ihmisiä, jotka on jo käynyt ohjaajakoulutukset tai ne, joilla koulutukset on vielä kesken. Nuokkareita saisi olla enemmän! Jotain viikonlopputoimintaa siis.

Jos Turun NMKY olisi eläin, mikä se voisi olla?

Kanadahanhet, koska ne kulkevat parvissa eikä jätä ketään yksin niinkuin ei jätä NMKY:kään.

Koira, koska lempeä.

Naarasleijona, koska nekin suojelee, niinkuin Namikakin suojelee nuoria niille tarkoitetun toiminnan avulla: ohjaa, opettaa, tukiasunot… ( <3 )

Hirvi! (??) No se tuli mieleen namikan iltapäiväkerhosta, joka oli Hirvensalossa. (Moose’s)

Muurahainen, koska kaikki kantavat kortensa kekoon.

 

Ja hei! Vaikka ei ehditty Sohvalle tänään, mekin halutaan kertoa pari juttua:

Elias on ollut namikan toiminnassa kohta neljä vuotta, ohjaajakoulutukset ja sen jälkeen vähän muuta. Sohvassa ollaan käyty kun joku joskus mainitsi siitä mukavana nuorteniltana. Nyt siellä on tullut roikuttua melkein joka kerta. Turun Namikassa on parasta yhteisöllisyys -letkeetä toimintaa joka ei ole ollenkaan turhaa. Toimii melko hyvin kasvattavana tekijänä, sosiaaliset taidot kehittyy täällä. 

Eliaksen mukaan ei Namikaan tarvitse enää mitään uutta, kaikki nykyinenkin on huikeeta! Kansainvälisyystoiminta on kyllä kiinnostavaa, siihen varmaan jatkossa voisi osallistuakin. Turun Namikan tyypit  on ihan mahtavaa porukkaa! Määrätietoista toimintaa, koulutukset asiallisia ja tyypit ovat messissä kaikessa ihan oikeasti. 

Siru kuvaa Namikaa arjen pakopaikaksi. Paikaksi, johon pääsee pakoon oman elämän mahdollista kuraa ja hyvien tyyppien kanssa käsittelemään asioita jotka vaikka menivät huonosti. Erityisesti koulutusviikonloput ja siellä iltahartaustilanteet ovat olleet hyviä tapoja käsitellä omia asioita. Namika ja mm. Sohva ovat olleet iso osa Sirun elämää, oikeastaan on vaikeaa miettiä miten olisi pärjännyt ilman Namikaa, niin tärkeä pakopaikka ja turvallinen paikka se on monessa kohtaa ollut.